Sustainable Health Care Lab | INSPIRATIEBIJEENKOMST OVER DE MENSELIJKE RELATIE TUSSEN ZORGPROFESSIONAL EN ZORGVRAGER (22-4-2015)
371
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-371,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

INSPIRATIEBIJEENKOMST OVER DE MENSELIJKE RELATIE TUSSEN ZORGPROFESSIONAL EN ZORGVRAGER (22-4-2015)

Op woensdag 22 april organiseerde het Sustainable HealthCare Lab (SHCL) samen met Compassion for Care een inspiratiebijeenkomst over de menselijke relatie tussen zorgprofessional en zorgvrager.

 

Dit thema behoort tot één van de 12 coördinaten uit het manifest voor duurzame zorg van het SHCL en ligt ten grondslag aan de Compassion for Care beweging.

De relatie tussen professional en zorgvrager is niet alleen een zakelijke relatie tussen aanbieder en klant, maar bovenal een menselijke relatie. Het gaat ook om nabijheid, troosten en aanwezigheid, juist als het moeilijk wordt, als het niet lukt, als er weinig of geen mogelijkheden meer zijn om de ziekte te keren. Hieraan vorm en inhoud geven is niet eenvoudig, maar op vele plekken in onze zorg gebeurt het wel.

We hebben zes zeer aansprekende sprekers gevonden die vanuit verschillende perspectieven hun kennis en ervaring delen:

  • Elke de Quay, trainer en coach dialooggestuurde zorg; spreker, schrijver en co-denker voor professionals in de zorg én voor zorgvragers. Moeder van een meervoudig complex gehandicapt meisje.
  • Michael van Balken, uroloog in het Rijnstate Ziekenhuis
  • Salmaan Sana, oprichter Compassion for Care, spreker TEDx Maastricht, trainer en adviseur
  • Annemiek Vroom, directeur Stichting IKONE, spreker TEDx Nijmegen, geboren met de aandoening Osteogenesis Imperfecta.
  • Alec Malmberg, gynaecoloog in het Universitair Medisch Centrum Groningen
  • Melanie van ’t Hof, auteur van De Afgekeurde Lever ter promotie van orgaandonatie en ex kankerpatiënt
  • Ligaya Butalid, gepromoveerd op het medisch consult binnen de veranderende context van de Nederlandse huisartsenzorg.

    Deze bijeenkomst is inmiddels geweest. Klik hier voor een uitgebreid verslag.