Sustainable Health Care Lab | Over SHCL
266
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-266,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Over Sustainable Healthcare Lab

“Samen op zoek naar coördinaten van de nieuwe tijd en leidende principes”

WAAROM SUSTAINABLE HEALTHCARE LAB?

Binnen de zorg lijken we elkaar gevangen te houden in bestaande structuren en systemen. Dat houdt weer een aantal perverse financiële prikkels in stand die echte verandering blokkeren. Bovendien is er ons inziens nog wat anders aan de hand. Dat gaat over de manier waarop we als maatschappij kijken naar zorg en gezondheid. In de huidige benadering hebben enkele ‘verlichtingsidealen’ de overhand gekregen: decompositie en specialisatie (Newton), strijd en aanpassing (Darwin), ratio en hard bewijs (Descartes). Dit heeft geleid tot vooral ‘ziektezorg’ en heeft ons aanvankelijk heel veel gebracht. Maar inmiddels volstaat deze benadering niet meer.

ONZE MISSIE

Het Sustainable HealthCare Lab wil waarde, inhoud en effectiviteit toevoegen aan het lopende maatschappelijke debat over duurzame zorg, los van bestaande structuren en belangen. Er is verandering nodig om de zorg toekomstbestendig te maken. Verandering gestoeld op duurzame principes. We weten niet precies hoe die verandering er uitziet, maar hebben wel een idee van de richting, de coördinaten. We streven naar ontwikkeling van de duurzame principes en naar de toepassing ervan: een steen in de vijver.

REGIEGROEP

Paulien van Hessen

Paulien van Hessen

pawvanhessen@gmail.com
Tel. 06 53271141
Marije Talstra

Marije Talstra

marije@fluent.nl
Tel. 06 51086920
Wilfrid Opheij

Wilfrid Opheij

wilfrid@commoneye.nl
Tel. 06 53385283
Jan Tromp

Jan Tromp

jmtromp@mac.com
Tel. 06 27843566